Nacházíte se v archívu roku 2019 - aktuální ročník naleznete zde.

Hosté

Volejníček Bohdan BoboKing

Od roku 1991 pracuje v Knihovně města Ostravy. V roce 1994 zde založil speciální oddělení literární fantastiky (Sci-fi klub) fungující do dnešních dní, které nabízí čtenářům knihovny největší sbírku sci-fi, fantasy a hororu v českých knihovnách. Na téma literární fantastiky přednáší už dvacet let, jak pro základní či střední školy, tak i pro univerzity či vědecké knihovny. Jeho nejoblíbenějším autorem je Stephen King, na což odkazuje i jeho nickname. Kromě čtení je taky náruživý turista a hráč geocachingu.

Bohdan BoboKing na Facebooku

Autor vystoupí na scéně Voices of freedom: pátek 1. března 11:15 - 12:15 hodin Život a dílo J.R.R. Tolkiena
Život oxfordského profesora literatury v nás může vyvolávat představu klidu a pohody s knihou a čajem o páté, ale osudy J. R. R. Tolkiena, tvůrce fenomenálního Pána prstenů, Hobita a mnoha jiných titulů, mají k poklidu celkem daleko. Napsat tento kultovní román, který se v mnoha zemích světa stal nejlepší knihou v historii, trvalo celá desetiletí, a nakonec pro naprosté nepochopení měl rukopis skončit v odpadkovém koši. Přednáška o Tolkienovi a základech literární fantastiky, bude prokládána audiovizuálními ukázkami.

Autor vystoupí na Nakladatelské scéně: pátek 1. března 15:00 - 15:00 hodin - Život a dílo S. Kinga
Monstra jsou skutečná a duchové také. Žijí uvnitř nás a někdy vyhrávají.“
Stephen King, známý jako král hororů, je fenomén, který svět literatury ovládá už více než čtyři desetiletí. Pro miliony čtenářů na celém světě je to jediný autor, který dokonale rozumí temným stránkám člověka, který chápe, že jediné skutečné zlo na této planetě je pouze člověk. Autor desítek titulů, kterými děsí svět, se stal symbolem tzv. „amerického snu“. Přednáška o neveselém dětství, či pekle popularity jedinečného autora knih, které se staly předlohou nejlepších filmů v historii, bude doplněna ukázkami z tvorby.


Partneři festivalu

NAVŠTIVTE NÁS NA KNIŽNÍM FESTIVALU V OSTRAVĚ
1. - 3. března 2019

Pořadatel

Černá louka s.r.o.
Ostrava - Moravská Ostrava
702 00

IČ: 26879280
DIČ: CZ26879280

Ředitel festivalu

Jan Šumbera
+420 604 805 095
jan.sumbera@cerna-louka.cz


Produkční festivalu

Jana Juříčková
+420 775 612 283
jana.jurickova@cerna-louka.cz

Marketing festivalu

Jana Jílková
+420 606 035 557
jana.jilkova@cerna-louka.cz