Nacházíte se v archívu roku 2020 - aktuální ročník naleznete zde.

Hosté

BUSNY

Marika Dumková 

Marika (31) je holka z Brna, nejmladší ze tří sester. Kdo by kdy řekl, že mazánek vyrazí za dobrodružstvím? Je beznadějná optimistka nadšená z nových nápadů, a tak na Davidovu nabídku sbalit se a objet svět běz váhání kývla. Z architektky se stala fotografkou cest, kameramankou, editorkou, korektorkou, animátorkou a kritičkou Davidova seriálu Busny a autorkou a ilustrátorkou dvou knih Tam a Zpět o jejich společné cestě.

 

David Čech

David (36) je kluk z Brna, nejstarší ze čtyř sourozenců. Jako moudrý muž se zralým úsudkem naznal, že ho to nebaví v práci a vymyslel projekt Busny. Bude dělat to, co ho sice štve, tedy točit, režírovat a stříhat, ale bude pracovat na cestách a objevovat při tom svět. A tak vyrazil s Marikou do Afriky a vyprodukoval dvě řady seriálu Busny. Protože není profi cestovatel ani dokumentarista, pojal to po svém, seriál tedy není ani jen o cestování, ale hlavně o tom, jak se dva blbci vydali, kam neměli.

 

BUSNY - AFRIKOU TAM A ZPĚT

Chtěli jsme jet na dva roky kolem světa a vyrazili na černý kontinent. Zde mnohdy věci neběží tak, jak si je plánujete, a tak jsme nakonec neobjeli celou zeměkouli, ale jen Afriku. Naše cestování je provázeno průšvihy a karambóly všeho druhu. Nic nejde podle plánu, ale to k cestování patří. A protože je smůla naším každodenním průvodcem, bereme ji s humorem. Každej pech naštěstí vždy provází i špetka štěstí, z Afriky se tedy po roce a půl nakonec opravdu vracíme.

Co si představíte, když se řekne Afrika? Vidíte písečné duny, žirafy a slony v buši, západ slunce roztékající se nad horizontem? Nebo spíš neznámo, špínu, exotické choroby a terorismus? Mají naše předsudky svoje opodstatnění nebo je lepší hodit je za hlavu a vyrazit za dobrodružstvím? Na černém kontinentu to vše kráčí ruku v ruce, na destinaci nezáleží. Afrika je světadílem kontrastů. Kdo sem cestuje, musí být připraven na obě její tváře. 

O pohledu z oken růžového busu z půl druhého roku dlouhého putování Afrikou povypráví Marika a David, cestovatelské duo Busny.

 

Facebook: https://www.facebook.com/busny

Instagram: https://www.instagram.com/busnycz/

Web: http://busny.cz/

 

Kde se s blogery setkáte?

Přednáška Afrikou tam a zpět, 29. února 16:00 – 16:50, Nakladatelská scéna.


Partneři festivalu




Mediální partneři




Mediální podpora

Knižní festival Ostrava

Vystavující

Nakladatelé, vydavatelé, distributoři

Zóna malých nakladatelů

Knihovny, univerzity, galerie

Herní zóna / workshopy / tvůrčí dílny

Ostatní

NAVŠTIVTE NÁS NA KNIŽNÍM FESTIVALU V OSTRAVĚ
28. - 29. února 2020

Pořadatel

Černá louka s.r.o.
Ostrava - Moravská Ostrava
702 00

IČ: 26879280
DIČ: CZ26879280

Ředitel festivalu

Jan Šumbera
+420 604 805 095
jan.sumbera@cerna-louka.cz

Programová ředitelka festivalu

Jana Juříčková
+420 775 612 283
jana.jurickova@cerna-louka.cz

Marketing festivalu

Jana Jílková
+420 606 035 557
jana.jilkova@cerna-louka.cz